Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 73g526kcal0.9g0.3g59g0g
Sokeri 26g107kcal0g26.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g277kcal8.2g56.6g1g2.8g
Kananmuna kuoreton 68g98kcal8.5g0.2g7g0g
Sokeri 88g358kcal0g88g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g41g20kcal0g5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Sokeri 25g101kcal0g24.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana830g3059kcal37.8g420g134.2g6.4g
Valittu annoskoko415g1529kcal18.9g210g67.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna208g765kcal9.5g105g33.6g1.6g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081