Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipuli 4.2g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g42g12kcal0.3g2.5g0.1g1g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 125g180kcal12.1g2.5g13.6g0.3g
Tomaattimurska 50g15kcal0.3g2.7g0.1g1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g104g26kcal1.4g4.4g0.2g0g
Soijakastike 3.1g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Punaviini 21g15kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana830g596kcal31g32.2g34.4g7g
Valittu annoskoko415g298kcal15.5g16.1g17.2g3.5g
Annoskoko puolitettuna208g149kcal7.8g8.1g8.6g1.8g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424