Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali263g55kcal3.2g8.9g0.5g5.5g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Jauheliha, sika-nauta 70g155kcal12.3g0g11.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu21g27kcal2.3g0.1g1.9g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)18g14kcal0.2g0.8g1.2g0g
Ohrasuurimo 30g96kcal2.5g18.8g0.6g2.3g
Siirappi 3.5g11kcal0g2.6g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana833g757kcal41.2g63.4g36.2g16g
Valittu annoskoko417g379kcal20.6g31.7g18.1g8g
Annoskoko puolitettuna208g189kcal10.3g15.9g9.1g4g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649