Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)124g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.1g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Rypsiöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Sokeri 0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.7g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g4.2g9kcal0.6g0.9g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 280g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana833g160kcal5.6g21.4g5.2g4.4g
Valittu annoskoko416g80kcal2.8g10.7g2.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna208g40kcal1.4g5.4g1.3g1.1g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330