Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki2019g1616kcal262.5g40.4g40.4g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 2019g2672kcal53.1g64.6g242.3g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 40g164kcal0g40.3g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g71g22kcal0g7.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8320g8946kcal631.2g304.8g565.4g0g
Valittu annoskoko4160g4473kcal315.6g152.4g282.7g0g
Annoskoko puolitettuna2080g2236kcal157.8g76.2g141.4g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803