Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2523g456kcal14.1g63.1g10.1g17.7g
Vesi1262g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g182g510kcal34.6g0g40.1g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow36g95kcal3.6g3.6g7.3g0.6g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g168g45kcal2.2g8.1g0.3g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8344g2212kcal109g149.6g115.6g42.4g
Valittu annoskoko4172g1106kcal54.5g74.8g57.8g21.2g
Annoskoko puolitettuna2086g553kcal27.3g37.4g28.9g10.6g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615