Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl371g482kcal48.6g1.1g30.8g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl675g2698kcal0g674.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.658g2302kcal87.5g447.2g15.8g25g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g23g90kcal0g22.3g0g0g
Voi ingman337g2428kcal0g0g269.8g0g
Maito,rasvaton (valio)337g111kcal11.1g16.5g0g0g
Maito,rasvaton (valio)675g223kcal22.3g33g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl337g1349kcal0g337.2g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g67g227kcal0.1g55.3g0g0g
Raparperi 675g227kcal4.7g37.1g0.7g9.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8352g20351kcal351g3265.4g634.2g69g
Valittu annoskoko4176g10176kcal175.5g1632.7g317.1g34.5g
Annoskoko puolitettuna2088g5088kcal87.8g816.4g158.6g17.3g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129034