Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)3579g4510kcal393.7g10.7g322.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g239g1742kcal2.4g2.4g190.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g358g2148kcal85.9g23.6g193.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8352g16800kcal964g73.4g1412.6g0g
Valittu annoskoko4176g8400kcal482g36.7g706.3g0g
Annoskoko puolitettuna2088g4200kcal241g18.4g353.2g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780