Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.1g0.1kcal0g0g0g0.1g
Siirappi 0.8g2.5kcal0g0.6g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g1g0.6kcal0.1g0.1g0g0.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 4.2g14kcal0.2g3.2g0g0.1g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 2.1g7.9kcal0.1g1.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 7.3g23kcal0.9g4.4g0.1g0.4g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.1g6.7kcal0.6g0.1g0.4g0.6g
Auringonkukansiemen 1.5g8.6kcal0.3g0.2g0.7g0.1g
Kurpitsansiemen,kuoreton1.5g7.1kcal0.3g0.6g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana84g150kcal5g21.8g4.2g4.2g
Valittu annoskoko42g75kcal2.5g10.9g2.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna21g38kcal1.3g5.5g1.1g1.1g
Arvot/100g100g178kcal5.9g25.8g5g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=127974