Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 25g10kcal0.3g1.7g0.1g0.6g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g13g37kcal2.6g0.1g2.9g0g
Hunaja 0.9g2.9kcal0g0.7g0g0g
Oliiviöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g131kcal6g5.4g9.2g1.2g
Valittu annoskoko42g65kcal3g2.7g4.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna21g33kcal1.5g1.4g2.3g0.3g
Arvot/100g100g154kcal7.1g6.4g10.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821