Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g23g78kcal2.8g15.4g0.6g1.9g
Grahamjauho 1.4g4.7kcal0.2g0.9g0g0.1g
Siirappi 1g3.1kcal0g0.8g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1g3.3kcal0.3g0.1g0.2g0.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.8g5.6kcal0.2g0.1g0.5g0.1g
Rypsiöljy 0.6g5.7kcal0g0g0.6g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.3g1kcal0.2g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g203kcal7.4g34.6g3.8g5g
Valittu annoskoko42g101kcal3.7g17.3g1.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna21g51kcal1.9g8.7g1g1.3g
Arvot/100g100g240kcal8.7g40.9g4.5g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010