Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka22g37kcal4.4g0g2.2g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%5.5g6.6kcal0.2g0.2g0.5g0g
Korppujauho (Pirkka)2.7g10kcal0.4g1.9g0.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)8.2g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy 0.8g6.8kcal0g0g0.8g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl3.3g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g133kcal11g5g7.8g0.4g
Valittu annoskoko42g67kcal5.5g2.5g3.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna21g33kcal2.8g1.3g2g0.1g
Arvot/100g100g157kcal13g5.9g9.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949