Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.2g4.6kcal0.4g0g0.3g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g3.9g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g10g6.4kcal1.1g0.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g9g32kcal1.1g6.4g0.2g0.3g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g4.9g35kcal0g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g244kcal5.4g35.4g8.8g0.6g
Valittu annoskoko43g122kcal2.7g17.7g4.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna21g61kcal1.4g8.9g2.2g0.2g
Arvot/100g100g288kcal6.4g41.6g10.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329