Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa88g15kcal0.3g2.2g0.5g0.6g
Miniluumutomaatti, annos 250g63g13kcal0.4g2.1g0.2g0g
Purjosipuli 50g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Maa-artisokka 100g46kcal0.5g8.2g0.2g4g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)50g30kcal0.5g2.2g2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa20g60kcal4.6g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g377kcal15g37.8g15.4g13.6g
Valittu annoskoko420g188kcal7.5g18.9g7.7g6.8g
Annoskoko puolitettuna210g94kcal3.8g9.5g3.9g3.4g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090