Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g175g568kcal41.9g85.6g1.7g21g
Sipuli (kuorittu)23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Chili paprika punainen18g7kcal0.3g1.6g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g8.7g28kcal0.9g4.4g0.9g0.9g
Kardemumma, annos 2g1.2g3.6kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Neilikka, annos 4g2.3g8.5kcal0.1g1.9g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g8.7g53kcal0.6g5.1g3.1g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g20g15kcal0.9g2.6g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g12g100kcal0g0g11.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 117g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g1617kcal92.6g212.2g35.4g46.4g
Valittu annoskoko420g808kcal46.3g106.1g17.7g23.2g
Annoskoko puolitettuna210g404kcal23.2g53.1g8.9g11.6g
Arvot/100g100g192kcal11g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830