Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 960g727kcal18g148g1.9g9.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g1200g336kcal7.2g71.4g2.4g30g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g240g168kcal0g9.6g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)600g510kcal6g21g42g0g
Kasvisliemikuutio 53g161kcal5g7.1g12.4g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 960g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 48g165kcal4.9g33.6g0.6g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8400g4238kcal88.4g599.2g119.2g89g
Valittu annoskoko4200g2119kcal44.2g299.6g59.6g44.5g
Annoskoko puolitettuna2100g1060kcal22.1g149.8g29.8g22.3g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445