Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 164g359kcal30g0g26.8g0g
Sipuli 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkopippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.1g2kcal0g0.4g0g0.2g
Lanttu, keitetty, suolaa 6.6g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g13g7.9kcal0.2g1.7g0g0.1g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana845g752kcal61g6.4g53.6g1.6g
Valittu annoskoko423g376kcal30.5g3.2g26.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna211g188kcal15.3g1.6g13.4g0.4g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392