Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1668g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g37g132kcal16.5g14.7g2.2g0g
Kaurahiutale 267g999kcal38.7g152.1g19.5g26.7g
Vehnäjauho puolikarkea 867g2976kcal88.4g607.1g10.4g30.4g
Ruisjauho kokojyväjauho 1101g3347kcal96.3g609.9g20.9g153g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl300g2702kcal0g0g300.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8480g20312kcal479.8g2767.6g706.4g420.2g
Valittu annoskoko4240g10156kcal239.9g1383.8g353.2g210.1g
Annoskoko puolitettuna2120g5078kcal120g691.9g176.6g105.1g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417