Perunajuustopiiras

- uuni 175 asteeseen
- voitele 25cm vuoka
- keitä perunat (kuoritut) ja valkosipulit (paloitellut)
- kaada vesi pois ja kuivaa liedellä
- survo perunat
- lisää 70g parmesania raasteena, sipulit, kerma, munat ja sekoita kuohkeaksi
- mausta suolalla, valkopippurilla ja cayennepippurilla (2ml)
- 50% seoksesta vuokaan
- päälle 100g cheddar-raastetta (voimakasmakuista) ja tasoita pinta
- loppu seos vuokaan
- loput parmesan raasteesta ja korppujauho pinnalle
- loppu cheddar pinnalle + voinokareet
- uunissa 10min

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Faikku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g292g175kcal4.4g38g0.3g2.6g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g19g137kcal0.2g0.2g15g0g
Parmesaani (Joku), annos 30g21g80kcal5g0g6.9g0g
Kevytkerma16g19kcal0.5g0.7g1.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu28g36kcal3.1g0.1g2.6g0g
Sipuli 8.3g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Cheddar juusto cathedral city extra mature (Dairy crest ltd), annos 5g26g109kcal6.6g0g9.1g0g
Korppujauho 6.3g23kcal0.7g4.7g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g6.3g46kcal0.1g0.1g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana850g1258kcal41.8g89.2g81.2g6g
Valittu annoskoko425g629kcal20.9g44.6g40.6g3g
Annoskoko puolitettuna213g315kcal10.5g22.3g20.3g1.5g
Arvot/100g100g148kcal4.9g10.5g9.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255452