Hiivaleipä

7 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
n. 4,5 dl vettä (oltava 42-asteista)

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Lisää vesi ja sekoita käsin vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet, ei saa vaivata! Taikinasta pitäisi tulla melko löysää, joten älä lisää enempää jauhoja.

Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä, kunnes taikina on löysää.

Jätä taikina peitettynä kuplimaan rauhassa noin 12-18 tunniksi.

Laita kattila tms. uunia kestävä korkea ja kannellinen astia kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225*C.

Taittele valmis taikina nyssäkäksi ja laita kattilaan kun uuni on valmis.

Paista ensin kannen alla 30 minuuttia ja vielä 15-20 minuuttia ilman kantta.

Leipä on valmis, kun se on paahtuneen ruskettunut pinnalta.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Annfja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2115g7258kcal215.5g1480.7g25.4g74g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g47g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2092g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8512g14515kcal431g2961.4g50.8g148g
Valittu annoskoko4256g7258kcal215.5g1480.7g25.4g74g
Annoskoko puolitettuna2128g3629kcal107.8g740.4g12.7g37g
Arvot/100g100g171kcal5.1g34.8g0.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=376019