Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1401g2326kcal266.2g0g140.1g0g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Makaroni, keitetty, suolaa 613g592kcal18.4g120.1g2g6.1g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 1401g412kcal7.8g74.3g2.8g26.6g
Smetana, rasvaa n. 40 % 350g1366kcal7.5g7.7g147.1g0g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Juustoraaste emmental punaleima350g1366kcal101.6g0g105.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 26g0.3kcal0.1g0g0g0g
Oregano, kuivattu 3.5g11kcal0.4g0.8g0.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8512g12237kcal809.6g421g795.6g72.2g
Valittu annoskoko4256g6119kcal404.8g210.5g397.8g36.1g
Annoskoko puolitettuna2128g3059kcal202.4g105.3g198.9g18.1g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429