Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi502g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)151g30kcal0g9.8g0g0g
Valkopippuri 10g29kcal1g4.3g0.2g2.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g804g514kcal28.1g1.6g200.9g0g
Voi 2512g18220kcal29.9g10g2042g0g
Sitruunamehu, laimentamaton301g63kcal0.9g4.8g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8560g37713kcal119.8g61g4486.2g5.8g
Valittu annoskoko4280g18857kcal59.9g30.5g2243.1g2.9g
Annoskoko puolitettuna2140g9428kcal30g15.3g1121.6g1.5g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164