Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g2002g3004kcal406.5g0g160.2g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.2g0.5g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g75g72kcal3.2g12.8g0.2g3.7g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g1852g611kcal27.8g88.9g7.4g0g
Oliiviöljy 75g664kcal0g0g75.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8560g8891kcal885.6g235.6g487.2g17g
Valittu annoskoko4280g4446kcal442.8g117.8g243.6g8.5g
Annoskoko puolitettuna2140g2223kcal221.4g58.9g121.8g4.3g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433