Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2701g570kcal32.4g91.8g5.4g56.7g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Voi 25g183kcal0.3g0.1g20.5g0g
Jauheliha, sika-nauta 720g1595kcal126.1g0g122.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu216g272kcal23.8g0.6g19.4g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)180g144kcal1.8g8.1g12.6g0g
Ohrasuurimo 306g987kcal25.3g193.3g6.1g23.3g
Siirappi 36g109kcal0g26.7g0g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.6g10kcal0.4g1.4g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8568g7788kcal422.6g652.6g373.6g165g
Valittu annoskoko4284g3894kcal211.3g326.3g186.8g82.5g
Annoskoko puolitettuna2142g1947kcal105.7g163.2g93.4g41.3g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649