Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1332g613kcal42.6g63.9g20g0g
Hiiva 133g99kcal17.5g1.5g0.5g9.2g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 107g321kcal0.1g78.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 173g559kcal50.2g12.1g34.6g53g
Ruisjauho (Rainbow)1065g3409kcal106.5g671.2g24.5g149.1g
Vehnäjauho puolikarkea 1039g3564kcal105.8g727.1g12.5g36.4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl266g2397kcal0g0g266.3g0g
Puolukka 160g62kcal0.7g10.9g0.8g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8576g22049kcal646.8g3131.2g718.4g503.8g
Valittu annoskoko4288g11025kcal323.4g1565.6g359.2g251.9g
Annoskoko puolitettuna2144g5512kcal161.7g782.8g179.6g126g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600