Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 11g15kcal2.1g0g0.8g0g
Makaroni (myllynparas raaka)6.8g24kcal0.9g4.8g0.1g0.2g
Tomaattimehu Marli14g2kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g8.2g4.5kcal0.3g0.5g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.5g3.9kcal0g0g0.4g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%2.7g7.7kcal0.8g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana87g118kcal8.6g12.6g4g0.4g
Valittu annoskoko43g59kcal4.3g6.3g2g0.2g
Annoskoko puolitettuna22g30kcal2.2g3.2g1g0.1g
Arvot/100g100g136kcal9.9g14.5g4.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322