Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3.5g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Oliiviöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Tomaattimurska 23g6.6kcal0.1g1.2g0g0.4g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 1.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana87g33kcal0.6g3.8g1.4g0.8g
Valittu annoskoko44g16kcal0.3g1.9g0.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna22g8kcal0.2g1g0.4g0.2g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.4g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766