Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)39g26kcal5.9g0g0.3g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)55g56kcal9.3g0.9g1.5g0g
Seitiä kuutioina66g60kcal12.5g0g0.7g0g
Tilli tuore3.3g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu3.3g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.8kcal0g0.2g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)24g7.2kcal0.2g1.4g0g0.2g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Oliiviöljy (de cecco)0.7g5.8kcal0g0g0.6g0g
Purjosipuli31g5.8kcal0.6g0.7g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana863g349kcal58.4g9.4g6.4g2.8g
Valittu annoskoko431g175kcal29.2g4.7g3.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna216g87kcal14.6g2.4g1.6g0.7g
Arvot/100g100g41kcal6.8g1.1g0.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770