Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g1798g5842kcal431.4g880.8g18g215.7g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.5g0.7g2.5g
Chili paprika punainen180g72kcal3.6g16.2g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g90g292kcal9g44.9g9g9g
Kardemumma, annos 2g12g37kcal1.3g8.1g0.8g3.4g
Neilikka, annos 4g24g87kcal0.8g19.1g0.8g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g90g543kcal6.1g52.3g31.5g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g210g155kcal9.4g27.1g0.4g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g120g1027kcal0g0g119.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 1198g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g16629kcal954.6g2182g364g477.6g
Valittu annoskoko4320g8315kcal477.3g1091g182g238.8g
Annoskoko puolitettuna2160g4157kcal238.7g545.5g91g119.4g
Arvot/100g100g193kcal11g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830