Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha601g997kcal114.1g0g60.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1001g762kcal18.8g155.1g2g10g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Lanttu 100g29kcal1g4.6g0.3g1.8g
Sipuli 100g30kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 2402g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22g62kcal2.1g4g4.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8664g3825kcal275.8g348.2g134g32.4g
Valittu annoskoko4332g1913kcal137.9g174.1g67g16.2g
Annoskoko puolitettuna2166g956kcal69g87.1g33.5g8.1g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462