Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 14g99kcal0.1g0.1g11.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen140g46kcal4.6g6.9g0g0g
Hiiva 14g10kcal1.8g0.2g0.1g1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)84g277kcal22.7g0g20.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 182g625kcal18.5g127.4g2.2g6.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana868g2115kcal95.4g269.2g67.4g14.8g
Valittu annoskoko434g1058kcal47.7g134.6g33.7g7.4g
Annoskoko puolitettuna217g529kcal23.9g67.3g16.9g3.7g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570