Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 1753g272kcal22.4g21g3.5g26.3g
Sipuli 193g58kcal2.4g9.3g0.4g3.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Kevytkerma701g841kcal22.4g31.6g70.1g0g
Valkoviini kuiva 351g240kcal1.1g2.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1052g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g88g79kcal2.6g3.1g6.1g0.6g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g140g351kcal30.8g1.4g24.5g0g
Rypsiöljy 35g310kcal0g0g35.1g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g3.5g8kcal0.4g1.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8680g4347kcal166.4g144.2g279.8g61g
Valittu annoskoko4340g2174kcal83.2g72.1g139.9g30.5g
Annoskoko puolitettuna2170g1087kcal41.6g36.1g70g15.3g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402