Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g350g210kcal5.2g45.5g0.3g3.1g
Oliiviöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Tomaattimurska 2239g658kcal12.5g118.7g4.5g42.5g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)63g63kcal4.7g10.7g0.3g1.3g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 168g46kcal5.2g1.8g1.3g2.7g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8680g3280kcal56.2g373.8g153g100.6g
Valittu annoskoko4340g1640kcal28.1g186.9g76.5g50.3g
Annoskoko puolitettuna2170g820kcal14.1g93.5g38.3g25.2g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766