Pastaa paahdettujen tomaattien kera

Paahdetut tomaatit antavat tälle pastalle täyteläisen, lähes pizzamaisen aromin.

Lisäämällä pastaan siivutettua serrano-kinkkua tai paistettua pekonia, saat annoksesta tuhdimman.

Aloita tomaateista, sillä ne vievät aikaa.

Leikkaa miniluumutomaatit tai kirsikkatomaatit puoliksi ja aseta ne uunin kestävään astiaan.

Mausta yrtein, tuore salvia ja basilika toimii parhaiten, mutta myös kuivattu oregano, timjami ja rosmariini toimivat.

Raasta valkosipulin kynsi ja ripottele raaste mahdollisimman tasaisesti tomaattien päälle.

Mausta suolalla ja ripsauta balsamicoa päälle.

Laita uuniin paahtumaan.

Miedolla alle 100 asteen lämmöllä tämä vie jo tovin, mutta 150-200 asteessa noin tunnin.

Kun tomaattien aromi rupeaa pukkaamaan uunista rikkaana on aika aloittaa pastan keittäminen.

Keitä noin 70 g pastaa per henkilö.

Pasta-annoksen maku tulee tomaateista ja pastasta, joten kannattaa panostaa kunnon pastaan.

Miedossa lämpötilassa kuivatussa pastassa tuppaa olemaan parempi maku, eli etsi termiä "bassa temeperatura".

Jos oikein haluaa hifistellä, kannattaa etsiä vielä "al bronzo" termiä.

Pronssi suuttimien läpi puristettu pasta kun kuulemma sitoo paremmin kastikkeen itseensä.

Kun pasta on kypsä (älä yli kypsennä), valuta pasta, annostele lautaselle ja lorauta tilkka oliiviöljyä.

Lisää parmesaani ja tomaatit (sekä mahdollinen lisäkeliha).

Pyöräytä hieman sekaisin, lisää mahdollisia tuoreita yrttejä ja ripaus mustaapippuria ja nauti.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pasta, fusili, euroshopper1400g4872kcal165.2g1008g21g42g
Miniluumutomaatti, annos 250g2500g500kcal15g82.5g7.5g0g
Oliiviöljy 100g884kcal0g0g100g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta200g914kcal80g0g64g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g100g96kcal1.1g18.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8680g14618kcal529g2230.4g385.4g85.6g
Valittu annoskoko4340g7309kcal264.5g1115.2g192.7g42.8g
Annoskoko puolitettuna2170g3655kcal132.3g557.6g96.4g21.4g
Arvot/100g100g168kcal6.1g25.7g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423497