Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Sokeri 85g344kcal0g84.6g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos105g356kcal2.6g84.7g0.5g0g
Leivinjauhe 3.3g5.8kcal0.2g1.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g50g359kcal0.5g0.5g39.8g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 66g57kcal2.1g2.9g4g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Sokeri 14g57kcal0g13.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.8kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana872g2549kcal24.2g386.2g99.6g0g
Valittu annoskoko436g1274kcal12.1g193.1g49.8g0g
Annoskoko puolitettuna218g637kcal6.1g96.6g24.9g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813