Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu399g502kcal43.8g1.2g35.9g0g
Sokeri 847g3437kcal0g845.9g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos1046g3556kcal26.2g847.3g5.2g0g
Leivinjauhe 33g58kcal1.7g12.6g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g106kcal0g26.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 498g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g498g3586kcal5g5g398.5g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 664g571kcal20.6g29.2g39.8g0g
Kananmuna kuoreton 183g261kcal22.8g0.5g18.7g0g
Sokeri 140g566kcal0g139.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g53kcal0g13.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g13g48kcal0.5g10.6g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8720g25491kcal241.2g3862g997.2g0.4g
Valittu annoskoko4360g12746kcal120.6g1931g498.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna2180g6373kcal60.3g965.5g249.3g0.1g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813