Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g80g44kcal2.5g5.1g1.6g0g
Lihaliemikuutio Maggi18g49kcal1.6g1.2g4.1g0g
Kukkakaali 1586g382kcal28.7g34.9g4.8g36.5g
Palvikinkku HK 3%280g280kcal50.5g1.4g8.4g0g
Vesi2404g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8736g1511kcal166.6g85.2g37.8g73g
Valittu annoskoko4368g756kcal83.3g42.6g18.9g36.5g
Annoskoko puolitettuna2184g378kcal41.7g21.3g9.5g18.3g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830