Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini16g56kcal13.6g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton199g42kcal0.6g3.2g0g0.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1592g1022kcal51g76.8g55.7g0.2g
Kananmuna, keitetty 956g1363kcal119.4g2.9g97.9g0g
Sipuli (kuorittu)319g86kcal4.1g15.3g0.6g5.4g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g1194g1553kcal291.4g17.9g27.5g0g
Tilli mauste37g6.2kcal0.5g0.4g0.3g0g
Ruohosipuli, tuore56g15kcal0.8g2.1g0.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8736g8283kcal962.8g237.2g364.6g12.8g
Valittu annoskoko4368g4142kcal481.4g118.6g182.3g6.4g
Annoskoko puolitettuna2184g2071kcal240.7g59.3g91.2g3.2g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121