Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g188g244kcal1.9g1.9g1.9g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g11g43kcal0.1g10.4g0.1g0g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana876g775kcal7.2g44.8g15.6g5.8g
Valittu annoskoko438g387kcal3.6g22.4g7.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna219g194kcal1.8g11.2g3.9g1.5g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026