Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 60g23kcal0.6g4.1g0.1g1.5g
Palsternakka 28g18kcal0.1g3.3g0.1g1.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)3g7.5kcal0.3g0.1g0.7g0g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g2.8g3.2kcal0g0.6g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 75g29kcal0.1g6.1g0.1g1.1g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g28g59kcal6.5g0g3.7g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g9g13kcal0.3g0.6g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana878g330kcal17g34g11.8g9.4g
Valittu annoskoko439g165kcal8.5g17g5.9g4.7g
Annoskoko puolitettuna219g83kcal4.3g8.5g3g2.4g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712