Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3203g5317kcal608.6g0g320.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g80g83kcal6.3g13.1g0.5g1.6g
Chili paprika punainen180g72kcal3.6g16.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 480g603kcal52.8g1.2g43.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g120g877kcal1.2g1.2g96.1g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 320g728kcal44.8g5.4g57.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8768g15361kcal1434.6g74.2g1035.8g3.2g
Valittu annoskoko4384g7680kcal717.3g37.1g517.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna2192g3840kcal358.7g18.6g259g0.8g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918