Porkkana-kesäkurpitsaneliöt

3 isohkoa porkkanaa raastettuna
1-2 sipulia silputtuna
2 kananmunaa
reilu ½ desiä maitoa
noin 90g cheddaria raasteena
1 kesäkurpitsa noin 1cm:n paksuisina viipaleina
½tl suolaa
1tl öljyä
1rkl tillisilppua

1. Silppua sipuli ja kuullota sitä öljytilkassa.

2. Lisää joukkoon kesäkurpitsaviipaleet ja puolet suolasta ja hauduta niin kauan, kunnes neste on haihtunut.

3. Raasta porkkana ja valuta raasteesta liika neste pois.

4. Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, sipuli-kesäkurpitsaseos, porkkanaraaste, tillisilppu, juustoraaste sekä loput suolasta.

5. Laita seos uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

6. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Annoksesta tulee riittävästi pääruoaksi 3-4 hengelle (lisukkeeksi salaattia ja leipää, voi tarjota kyllä myös liharuoan kanssa).

Ruokaa voi tarjota myös pikku suupaloina suolaisen piirakan asemesta.

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Irsk cheddar (Kerrygold), annos 150g44g173kcal11.2g0.9g13.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen41g14kcal1.4g2g0g0g
Kananmuna kuoreton50g72kcal6g0g5g0g
Kesäkurpitsa142g24kcal0.6g3.5g0.8g1g
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl2g18kcal0g0g2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.7g7.4g0.2g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana878g689kcal40.8g31g44g9.4g
Valittu annoskoko439g345kcal20.4g15.5g22g4.7g
Annoskoko puolitettuna220g172kcal10.2g7.8g11g2.4g
Arvot/100g100g79kcal4.6g3.5g5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=32971