Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman1918g3260kcal230.1g0g191.8g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)53g148kcal5g9.5g10g0.3g
Vesi959g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1199g719kcal12g53.9g47.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 144g494kcal14.7g100.7g1.7g5g
Rypsiöljy 120g1060kcal0g0g119.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8784g11362kcal523.6g328.2g742.6g10.6g
Valittu annoskoko4392g5681kcal261.8g164.1g371.3g5.3g
Annoskoko puolitettuna2196g2841kcal130.9g82.1g185.7g2.7g
Arvot/100g100g129kcal6g3.7g8.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305475