Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 1262g575kcal6.3g103.5g2.5g50.5g
Peruna, keskikokoinen 60g666g400kcal10g86.6g0.7g6g
Sipuli (kuorittu)214g58kcal2.8g10.3g0.4g3.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g46g47kcal3.6g7.4g0.3g0.9g
Rypsiöljy 35g310kcal0g0g35.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi35g98kcal3.2g2.5g8.1g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g35g82kcal1.1g9.2g4.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1753g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt351g161kcal11.2g16.8g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8792g3462kcal76.4g472.6g114.2g122g
Valittu annoskoko4396g1731kcal38.2g236.3g57.1g61g
Annoskoko puolitettuna2198g866kcal19.1g118.2g28.6g30.5g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374