Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 58g415kcal0.4g0.2g46.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 101g347kcal10.3g70.8g1.2g3.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 20g13kcal0.6g0.9g0.7g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 195g75kcal0.3g15.9g0.2g2.9g
Voi 10g71kcal0.1g0g7.9g0g
Manteli 20g120kcal4.7g1.3g10.5g1.4g
Sitruunamehu, laimentamaton16g3.3kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 17g68kcal0g16.7g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 4.7g11kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g2244kcal32.8g212g134.4g15.6g
Valittu annoskoko441g1122kcal16.4g106g67.2g7.8g
Annoskoko puolitettuna221g561kcal8.2g53g33.6g3.9g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935