Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g146g30kcal0.9g5.6g0.4g2g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g12g2.9kcal0g1g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 234g464kcal6.2g1.8g45.4g15.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g1037kcal17g24g92g37g
Valittu annoskoko441g518kcal8.5g12g46g18.5g
Annoskoko puolitettuna221g259kcal4.3g6g23g9.3g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081