Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 3004g716kcal54.1g65.5g9g68.5g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 901g570kcal27g43.3g31.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63.1g1.1g3.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen90g649kcal0.9g0.9g72.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste300g1082kcal87.1g5.1g84.1g0g
Rypsiöljy 30g266kcal0g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8832g7183kcal356.6g355.8g455.6g143.4g
Valittu annoskoko4416g3592kcal178.3g177.9g227.8g71.7g
Annoskoko puolitettuna2208g1796kcal89.2g89g113.9g35.9g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130