Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g57g0.7kcal0.2g0g0g0g
Suklaa tumma 113g584kcal4.4g60.2g35.1g6g
Keltuainen, 20g, annos 20g23g15kcal0.8g0g5.7g0g
Sokeri 27g110kcal0g27.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)226g769kcal5g7g79.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana891g2956kcal20.8g188.6g239.8g12g
Valittu annoskoko445g1478kcal10.4g94.3g119.9g6g
Annoskoko puolitettuna223g739kcal5.2g47.2g60g3g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916