Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 292g222kcal5.5g45.3g0.6g2.9g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)49g73kcal4.9g5.4g3.4g0g
Sipuli 58g18kcal0.7g2.8g0.1g1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)39g62kcal1.1g1.1g5.8g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.2g3.6kcal0.2g0.5g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4.9g2.2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana893g797kcal25g110.6g24g8.2g
Valittu annoskoko446g398kcal12.5g55.3g12g4.1g
Annoskoko puolitettuna223g199kcal6.3g27.7g6g2.1g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075