Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1573g2611kcal298.8g0g157.3g0g
Sipuli (kuorittu)202g55kcal2.6g9.7g0.4g3.4g
Rypsiöljy 32g278kcal0g0g31.5g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g63g57kcal1.9g2.2g4.4g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 1573g0kcal0g0g0g0g
Voi 124g896kcal1.5g0.5g100.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 157g540kcal16g110.1g1.9g5.5g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 674g261kcal22.2g18.9g10.1g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix67g34kcal1g6.7g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8928g9460kcal688g296.2g612.8g18.6g
Valittu annoskoko4464g4730kcal344g148.1g306.4g9.3g
Annoskoko puolitettuna2232g2365kcal172g74.1g153.2g4.7g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266072